nieuws

TNO trekt conclusie eigen onderzoek in

bouwbreed

TNO heeft vorige week dinsdag gepubliceerde resultaten van een onderzoek naar de bevestiging van zonnepanelen op hellende daken ingetrokken. Hierbij waarschuwden de onderzoekers voor de risico’s van de zogeheten panlattenmethode.

Het bericht heeft volgens een woordvoerder tot veel onduidelijkheid en onzekerheid in de branche geleid. De onderzoekers noemden bevestiging van zonnepanelen op de panlatten risicovol, omdat deze geen deel uitmaken van de dakconstructie. TNO onderkent nu dat die kwalificatie onvoldoende onderbouwd is. “Montagesystemen die voldoen aan de bouwregelgeving, ondersteund door certificering, bieden voldoende waarborgen”, aldus TNO. Volgens de woordvoerder is het intrekken van onderzoeksresultaten een zeer uitzonderlijke stap voor TNO, maar “als je iets niet goed hebt gedaan, moet je dat gewoon erkennen. Dat is de zuiverste weg”.

Reageer op dit artikel