nieuws

TKD-primeur: Kuiken toont als eerste Volvo Stage 4 wiellader

bouwbreed

TKD-primeur: Kuiken toont als eerste Volvo Stage 4 wiellader

Volvo-dealer Kuiken uit Emmeloord heeft de primeur. Het is gelukt om tijdens de TKD 2014 als eerste in Europa een van de nieuwe wielladers met Stage 4/Tier 4 final motor aan het vakpubliek te kunnen tonen: de L150H.

Begin maart, tijdens materieelvakbeurs ConExpo in Las Vegas, zijn de nieuwe Stage 4/Tier 4 final modellen van Volvo Construction Equipment (CE) voor het eerst ‘en public’ gepresenteerd.

In Juni 2014 presenteert de Zweedse fabrikant haar nieuwe machines voor Europa, tijdens de Volvo Days in Eskilstuna (Zweden).

Daaraan voorafgaand heeft Kuiken de Europese primeur weten binnen te halen, de wiellader L150H zal zijn intrede maken op de TKD, die van 22 tot en met 24 mei wordt gehouden in Almere.

H-serie krijgt Adblue

De L150H is de eerste van de nieuwe H-serie van de Zweedse fabrikant. De serie omvat verder de L180H, L220H en L250H. Ale deze wielladers zijn nu voorzien van een AdBlue tank voor het SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction) waarmee de NOX-uitstoot wordt verlaagd.

We schuiven een letter op

Met ingang van 1 januari zijn de strengste Europese milieu-eisen van kracht geworden. Voor Volvo CE betekent dat een verschuiving bij de graafmachines van de D -serie naar de E-serie (vanaf de EC250 tot en met de EC480).

De wielladers gaan van de G- naar de H-serie, vanaf de L150 tot en met de L250. En bij de knikdumpers zal er een verschuiving plaatsvinden van de F-serie naar de G-serie.

Meer info: www.kuiken.nl en www.tkd.nl.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels