nieuws

Staalconstructie snel aan elkaar gebout

bouwbreed

Staalconstructie snel aan elkaar gebout

Op het grasveld naast expositiezaal 3 van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) komt een tijdelijk paviljoen te staan, ontworpen door Bjarne Mastenbroek van architectenbureau SeARCH. De stalen segmenten kunnen snel aan elkaar worden gebout. Dat geldt ook voor de toegang uit twee delen.

De binnenruimte van het paviljoen is rond, met een diameter van zo’n 14 meter. Het grasveld rondom het paviljoen loopt over een talud tegen de gesloten stalen constructie omhoog. Aan de bovenzijde treedt daglicht toe tot het interieur met planten en bomen. Het Nieuwe Instituut hoopt dat het paviljoen de discussie over de ruimtelijke uitdrukking van maatschappelijke verhoudingen zal voeden.

Reageer op dit artikel