nieuws

Spanten voor station Noord

bouwbreed

Aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam is gestart met de bouw van de overkapping voor het toekomstige station Noord van de Noord-Zuidlijn. De eerste van in totaal tien spanten die het futuristische dak, ontworpen door Benthem Crouwel Architechten, moeten gaan dragen zijn op hun plaats gebracht. De gehele overkapping zal zo’n 130 meter lang worden en is op het […]

Aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam is gestart met de bouw van de overkapping voor het toekomstige station Noord van de Noord-Zuidlijn. De eerste van in totaal tien spanten die het futuristische dak, ontworpen door Benthem Crouwel Architechten, moeten gaan dragen zijn op hun plaats gebracht. De gehele overkapping zal zo’n 130 meter lang worden en is op het hoogste punt 13 meter hoog (gemeten vanaf het perron).Foto: Dijkstra/Peter Brom

Reageer op dit artikel