nieuws

Programma over HuurMaat-diefstal blijkt twee weken uitgesteld

bouwbreed

Programma over HuurMaat-diefstal blijkt twee weken uitgesteld

Het programma PowLitie met daarin de verijdelde diefstal van een graafmachine van HuurMaat blijkt onverwacht twee weken uitgesteld. Het zou oorspronkelijk maandagavond 28 april worden uitgezonden, zo laat Huurmaat ons weten.

Ook de Leidse materieelverhuurder HuurMaat heeft regelmatig met diefstal te maken. Samen met het programma PowLitie zijn nu twee dieven ontmaskerd. Hoe, dat is binnenkort te zien op Nederland 3. Voor de zoveelste keer is ook HuurMaat de afgelopen week weer de dupe geworden van een poging tot diefstal. Gelukkig heeft HuurMaat ditmaal de diefstal kunnen voorkomen. Met dank aan een oplettende medewerkers van Huurmaat en het programma PowLitie van TV station Powned zijn de daders van een ophanden zijnde diefstal aangehouden en overgedragen aan de politie.Telefonisch benaderd

Afgelopen woensdag werd HuurMaat telefonisch benaderd door een persoon, die zich uitgaf als werknemer van een bij HuurMaat bekende klant. Op locatie van een nieuw op te starten werk van deze klant moest een dag later een graafmachine en een grondboor afgeleverd worden. De details werden telefonisch besproken en vervolgens door de klant per email bevestigd.

Vreemd emailadres

Ondanks dat de email er bedrieglijk echt uitzag, viel het een medewerker van HuurMaat op, dat er een vreemd e-mailadres gebruikt werd. Bij navraag bij de klant bleek de betreffende persoon daar niet te werken en hadden zij in de opgegeven plaats zelfs geen bouwactiviteiten.

Contact gezocht met programma PowLitie

In plaats van de hele transactie te annuleren heeft HuurMaat contact gezocht met het programma PowLitie om mogelijk de daders te ontmaskeren. Het programma wilde direct meewerken. Onder strenge veiligheidsmaatregelen voor alle betrokkenen en onder toeziend oog van de cameraploegen heeft de aflevering van de graafmachine en grondboor aan de (malafide) klant toch plaatsgevonden.

Spectaculaire aanhouding

Dit heeft geleid tot een spectaculaire aanhouding van twee verdachten, die vervolgens zijn overgedragen aan de politie (zie foto). Het politieonderzoek loopt momenteel en de verdachten zitten vast. Hopelijk wordt de verhuurmarkt hiermee weer een beetje veiliger.

Reageer op dit artikel