nieuws

Nieuwe Renault Master flink onder handen genomen

bouwbreed Premium

Nieuwe Renault Master flink onder handen genomen

De nieuwe Renault Trucks Master is gisteren geïntroduceerd op de Commercial Vehicle Show in het Engelse Birmingham. Het voertuig is beschikbaar van 2,8 tot 4,5 ton en heeft een nieuw design, nieuwe motorvermogens, bi-turbo technologie, standaard ESC en een Eco-Mode voor een nog beter brandstofverbruik.

Erik Lenssen, Manager Product & Sales Operations bij Renault Trucks Nederland, vindt de nieuwe Renault Master met name interessant voor bedrijven die veel in binnensteden rijden: “want het voertuig is wendbaar, maar beschikt toch over een laadcapaciteit tot maximaal 17 kuub”. De nieuwe Master beschikt over een Stop & Start systeem en de chauffeur kan het brandstofverbruik nog verder verlagen door de keuzeknop (Eco) op het dashboard in te drukken.

Veel extra’s standaard

De motor-uitvoeringen van 135 en 165 pk zijn standaard uitgerust met verschillende extra’s voor meer rijcomfort en een gunstiger brandstofverbruik. Zo beschikken deze uitvoeringen over bi-turbo technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om een lage druk turbo en een hoge druk turbo gelijktijdig of afzonderlijk te laten werken. Het voordeel hiervan is dat op ieder moment de maximale prestaties van de motor beschikbaar zijn. Voor de chauffeur betekent het meer rijcomfort, verhoogde prestaties en tegelijkertijd een lager brandstofverbruik.

In vele varianten

De nieuwe Renault Master is beschikbaar als gesloten bestel, chassis cabine, manschappencabine, combi, bus en platform cabine versie. Voor- of achterwielaandrijving behoort tot de mogelijkheden met enkel- of dubbellucht montage van de wielen en handgeschakelde of geautomatiseerde versnellingsbak.

Hij heeft een 2.3 liter Euro 5-motor en is leverbaar in diverse motorvermogens: vijf voor voertuigen met handgeschakelde versnellingsbak (van 110 tot 165 pk) en twee voor voertuigen met een automatisch schakelende versnellingsbak (125 en 150 pk).

Meer info:

Reageer op dit artikel