nieuws

Kanaalunits van Samsung regelen zichzelf in

bouwbreed

De nieuwe kanaalunits van Samsung bepalen zelf de optimale statische druk.

Met een statische druk van 147 pascal kunnen de units van het type Global Duct nagenoeg overal worden toegepast, stelt importeur Ambrava uit Apeldoorn.

Het systeem regelt zichzelf in op de optimale statische druk. Dat gebeurt nadat de volledige installatie inclusief het luchtzijdedeel is afgerond. De unit voert dan een luchtzijde-initialisatie uit: op basis van voorgeprogrammeerde waarden stelt de unit zichzelf in aan de hand van het bijbehorende luchtsysteem. Later dit jaar levert Samsung een optionele zoneregeling voor de nieuwe units die zo meer ruimten afzonderlijk van elkaar kunnen conditioneren en regelen.

Ambrava laat niet na te wijzen op de geluidsreductie van de nieuwe kanalen. Die zijn 3 tot 10 decibel stiller dan voorgaande modellen. De reductie ontstaat doordat meerdere waaiers en slakkenhuizen zijn geplaatst. De waaiers hebben een grotere diameter met een aerodynamische bolling op het aansnijpunt van de schoep. Mede daardoor maakt een variant van 10 kilowatt evenveel lawaai als een nieuw model van 5 kilowatt.

Samsung reduceerde ook de inbouwhoogte: het kanaal voor de modellen van 9 en 10 kilowatt is nu 25 centimeter hoog: 7 centimeter minder dan de bestaande uitvoeringen. De installateur die de units onderhoudt, kan er van alle kanten bij en hoeft niet langer eerst plafondtegels rondom te verwijderen.

Koeltechnisch vernieuwde Samsung de toestellen door in de binnen- en buitendelen volledig aluminium warmtewisselaars te monteren. De bijzonderheden van de wisselaars zorgen ervoor dat op een kleiner oppervlak meer warmte wordt uitgewisseld. Daarmee vermindert ook de hoeveelheid koudemiddel.

Reageer op dit artikel