nieuws

IJsschotsen achter pleisterwerk

bouwbreed Premium

IJsschotsen achter pleisterwerk

Over ruim twee jaar moet het voormalige kloostercomplex aan de Nieuwstraat in Breda onderdak bieden aan hotelgasten. Door de slechte staat waarin de vijf aan elkaar gegroeide rijksmonumenten verkeren, is een grondige renovatie en verbouwing nodig.

Ruim vijftien jaar leegstand heeft de vijf panden – drie hofhuizen waarvan de oudste oorspronkelijk dateert van de veertiende eeuw en een kloostergebouw en -kapel uit begin twintigste eeuw – steeds verder in verval gebracht.

“Er is ontzettend veel vocht in de kapel gekomen, met als gevolg zwamvorming in het hele complex”, aldus Cristian Smits van aannemer Nico de Bont. “Ook de installaties zijn op een gegeven moment afgekoppeld. We hebben hier gestaan, terwijl er ijsschotsen op de muren en achter het pleisterwerk zaten”, vult collega Mark Verhagen aan.

Lees morgen meer over de transformatie van het kloostercomplex in Breda in de rubriek De Transformatie

Reageer op dit artikel