nieuws

Google Glass blijkt slim gereedschap op elke bouwplaats

bouwbreed Premium

Terwijl ze beide handen vrij hebben, kunnen timmerlieden op het schermpje voor hun ogen de actuele bouwtekening raadplegen. Bij BAM zijn ze opgetogen over de eerste ervaringen met Google Glass.

Op een bouwplaats in Rotterdam-Katendrecht experimenteerde de aannemer afgelopen week met de slimme bril van Google. Een willekeurige timmerman, bepaald niet het type dat altijd de nieuwste smartphone op zak draagt, kreeg na een korte instructie een Google Glass opgezet. De relevante bouwtekeningen waren vooraf ingelezen via een speciaal ontwikkelde app. Na een kwartiertje stoeien met het focussen van zijn ogen ging het volgens BAM’s eigen social media-expert Robin Wollenberg heel soepel.

Het grootste voordeel was dat de timmerman niet telkens terug hoefde om zijn tekening te raadplegen. Hij kon de maatvoering van de ankers voor een gevelelement uitzetten vanaf zijn schermpje, terwijl hij beide handen vrij had. Als Google Glass in de toekomst wordt gekoppeld aan het BIMmodel en er wifi en gps-sensoren zijn geïnstalleerd op de bouwplaats, ziet Wollenberg een grote toekomst voor de slimme bril.

Reageer op dit artikel