nieuws

‘Funderingsherstel Margrietstraat is mogelijk’

bouwbreed Premium

‘Funderingsherstel Margrietstraat is mogelijk’

De fundering van de appartementen aan de oneven zijde van de Margrietstraat in Rotterdam is te herstellen. Daarover zijn de experts het eens. Maar zij verschillen van mening over het risico op een spontane instorting.

De gemeente Rotterdam heeft vrijdagavond vijf woningen met de huisnummers 1, 3 en 5 ontruimd. Dat gebeurde op grond van een onderzoek door Bouwkundig Adviesburo Baas en de inschatting van eigen constructeurs. Een dragende muur zou naast de houten palen hangen. Maar volgens het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) komt dat wel vaker voor. BVL Bouwadvies en Hanselman Expertises hebben in opdracht van eigenaar-bewoners onafhankelijk van elkaar vastgesteld dat funderingsherstel nodig is, maar dat het niet onmiddellijk hoeft.

Lees verder in Cobouw Techniek van woensdag.

Reageer op dit artikel