nieuws

Fabricom aan de slag bij Duits windpark RWE

bouwbreed

Fabricom aan de slag bij Duits windpark RWE

Fabricom Offshore Services gaat de komende vier jaar aan de slag in het Duitse offshore windpark Nordsee Ost van RWE. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Het bedrijf uit Den Helder is verantwoordelijk voor het onderhoud en de inspectie van 48 funderingen, waarop de windmolens in het windpark worden gebouwd, evenals de fundering van de meteomast en die van het transformatorstation.

Nordsee Ost is met een opgesteld vermogen van 295 megawatt een van de grootste windparken van RWE op zee. Het windpark gaat naar verwachting in 2015 in bedrijf. Afgelopen maand werd de laatste fundering voor het windpark geplaatst en aankomende maand wordt begonnen met het bouwen van de windturbines.

Reageer op dit artikel