nieuws

Energiefonds voor verenigingen van eigenaren

bouwbreed

Minister Blok (wonen) pleit voor een Nationaal Energiebespaarfonds voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).

De bewindsman zei dit tijdens de opening van de vakbeurs Renovatie die deze week wordt gehouden in Den Bosch. Momenteel kunnen particuliere woningbezitters een relatief goedkope lening afsluiten om hun woning energiezuinig te maken. Voor VvE’s bestaat die mogelijkheid vooralsnog niet, maar Blok wil hierin verandering brengen.

Ver der kondigde de bewindsman aan t dat alle huiseigenaren het energielabel voor hun woning volgend jaar krijgen toegestuurd. Met behulp daarvan is te zien hoe ze hun huis energiezuiniger kunnen maken. Volgens Blok is dat een gunstige ontwikkeling voor de bouwbranche. “Ik ben helemaal niet somber over de toekomst voor de bouw”, aldus Blok. “Die toekomst ligt in het renoveren van het woningbestand.” In ons land zijn 7,5 miljoen huizen, zo becijferde de minister. “Daarnaast is er een overschot aan kantoorruimte. Met die gebouwen moet iets gebeuren.”

De organisatoren van de renovatiebeurs stellen vast dat het evenement een groot succes is. Ten opzichte van twee jaar geleden groeide het aantal exposanten met 35 procent tot ruim 200 deelnemers. Vanwege het succes hebben de organisatoren besloten het evenement voortaan jaarlijks te laten plaatsvinden in plaats van om de twee jaar.

> pagina 6 en 7: meer nieuws over de vakbeurs Renovatie

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels