nieuws

Dura Vermeer voorziet tot 10 procent omzetdaling

bouwbreed Premium

Dura Vermeer verwacht voor dit jaar een omzetdaling van 5 tot 10 procent. “Maar het zou mij ook niet verbazen als het aan het eind van het jaar toch 2 of 3 procent blijkt te zijn”, zegt financieel bestuurder Bob Post.

Bouwer sluit boekjaar 2013 af met 5,5 miljoen euro verlies

Het afgelopen jaar namen de bedrijfsinkomsten nog iets toe, blijkt uit de jaarcijfers van het Rotterdamse bouwconcern. De omzet nam in boekjaar 2013 met 9 miljoen toe tot 1033 miljoen euro. Onder de streep resteert een verlies van 5,5 miljoen euro, mede door 8,6 miljoen euro aan reorganisatielasten en afwaardering van grondposities. Bestuursvoorzitter Job Dura schrikt niet van het verlies. “Het is ongelooflijk vervelend. Het is bij andere bouwbedrijven echter niet anders.”

De bedrijfsopbrengsten uit woningbouw, goed voor ruim een kwart van de totale omzet, liepen met bijna 50 miljoen euro terug. Deze teruggang werd gecompenseerd door omzetstijgingen bij de infradivisies.

Het lopend boekjaar doet Dura Vermeer naar verwachting een stapje terug, vooral omdat het bedrijf kritischer is geworden over de aan te nemen projecten. Dura: “Omzet is niet het belangrijkste. We willen vooral een positief resultaat.” Mede daarom werd ingezet op nieuwe markten als industrie en waterbescherming en hoogwaardige projectvoorbereiding. Ook werd een bankconvenant ter waarde van 213,5 miljoen euro afgesloten.

Hoeveel de bedrijfsinkomsten zullen dalen, is nog niet te zeggen, stelt Post. “Vorig jaar dachten we ook nog dat we in 2013 zouden terugvallen, maar dat bleek – mede dankzij de zachte winter – mee te vallen.”

Tevreden is de financiële man echter nog lang niet. “Het is eigenlijk van de zotte dat we voor volgend jaar zeggen: een klein plusje. We moeten ook qua winstgevendheid in de top kunnen meedraaien.”

Reageer op dit artikel