nieuws

Detacheerders zien herstel bouwmarkt

bouwbreed Premium

De detacheerders zien een golf van werk op zich afkomen. De telefoons rinkelen weer en bouwers vragen vaker om extra handen.

“We hebben een lastig maar ongelooflijk mooi eerste kwartaal achter de rug”, blikt rayonmanager John Sulzle van Randstad Bouw terug. Zijn bureau heeft al weer zeshonderd gedetacheerden rondlopen. Komt de sterke toename in de vraag naar detachering nu door het mooie weer begin dit jaar? Of door het aantrekken van de markt? In ieder geval is een enorme sprong gemaakt. Veel bedrijven hielden er geen rekening mee dat ze met het mooie weer sneller door hun werkvoorraad zouden gaan en temporiseren nu wat.

Detacheerders zien het prille herstel van de bouwmarkt maar onder de bouwers is niemand te vinden die zijn hand in het vuur steekt voor een spoedig herstel. Te groot is het leed van de afgelopen jaren. Dura Vermeer zet zich schrap voor nog eens 10 procent omzetdaling.

Herstel van de bouwsector of niet? Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel