nieuws

CBS: Vlakglas duurder

bouwbreed

De prijzen van vlakglas laten weer een stijgende tendens zien. Na de prijsval in 2012 moest vorig jaar voor importglas weer 1,5 procent meer betaald worden.

In 2010 stegen de prijzen van vlakglas voor gebruikers met 7,2 procent. In 2011 kwam daar nog eens 14,3 procent bovenop, waarna een prijsdaling inzette. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek laten zien dat in 2012 en 2013 de gebruikersprijzen respectievelijk met 3,8 en 1,6 procent afnamen.

De invoerprijzen van vlakglas hebben sinds 2010 aanzienlijk minder turbulentie laten zien dan de gebruikersprijzen. De import piekte in 2011 met 8,6 procent hogere prijzen dan in het voorgaande jaar om vervolgens weer 4,3 procent te dalen. De prijsstijging van 1,5 procent vorig jaar kan gezien worden als een voorteken van het aantrekken van de markt.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels