nieuws

Blok moet energielabel waterdicht maken

bouwbreed Premium

Blok moet energielabel waterdicht maken

Om boetes van Europa te voorkomen, moet minister Blok de komende maanden aan de bak met het energielabel. Eurocommissaris Oettinger van Energie wil de garantie dat de kwaliteit van het label en de handhaving goed wordt geborgd.

Consumenten krijgen volgend jaar allemaal gratis een indicatief label van de overheid. Bij verkoop van de woning is een energielabel echter alleen geldig als dat wordt getoetst door een onafhankelijke partij. Hoe dat precies gaat werken, maakt minister Blok in juni bekend.

Al langer hangt Nederland twee boetes boven het hoofd. Eén voor het te laat implementeren van de Europese Richtlijn energieprestatie Gebouwen (EPBD), een andere voor een onvolledige implementatie daarvan. Oettinger heeft vertrouwen in de plannen van Blok, maar is afhankelijk van de Tweede Kamer. Mocht die in juni het voorstel van de minister afschieten, dan heeft hij een serieus probleem.

Reageer op dit artikel