nieuws

Bilfinger bouwt lange tunnel in Stavanger

bouwbreed Premium

Bilfinger bouwt samen met de Noorse partner Stangeland de 5 kilometer lange Eiganestunnel in Stavanger. Het project vergt een investering van 230 miljoen euro, waarvan 140 miljoen naar de Duitse bouwer vloeit. Stangeland voert het grondwerk en de wegenbouw uit. De in 2018 in gebruik te nemen tunnel zal de verkeersdrukte in de stad Stavanger, […]

Bilfinger bouwt samen met de Noorse partner Stangeland de 5 kilometer lange Eiganestunnel in Stavanger. Het project vergt een investering van 230 miljoen euro, waarvan 140 miljoen naar de Duitse bouwer vloeit. Stangeland voert het grondwerk en de wegenbouw uit. De in 2018 in gebruik te nemen tunnel zal de verkeersdrukte in de stad Stavanger, in het zuidwesten van Noorwegen, aanzienlijk verminderen. De belangrijke kustweg E-39 voert straks door de tunnel. Tot het project behoren de aanleg van een nieuwe verbindingstunnel en 2,5 kilometer extra snelweg. De hoofdtunnel krijgt twee pijpen en diverse toe- en afritten.

Reageer op dit artikel