nieuws

Banken langzaam duurzamer

bouwbreed

Banken langzaam duurzamer

Banken hebben een lange weg te gaan om te komen tot hun best mogelijke bijdrage aan een duurzame gebouwde omgeving, komt naar voren uit de nieuwste editie van de Eerlijke Bankwijzer. Positief is dat verschillende banken hun beleid in 2013 hebben verbeterd, zo stelt Peter Ras, projectleider.

De Eerlijke Bankwijzer is een initiatief van de organisaties Oxfam Novib, FNV, milieudefensie, Amnesty International, Dierenbescherming en Pax. Van banken verwachten deze organisaties onder meer dat ze duurzaamheidsaspecten van gebouwen op waarde weten te schatten en navenant financieren. Een belangrijke stap vooruit maakten volgens de Eerlijke Bankwijzer afgelopen jaar de ASN en de Rabobank. Zij tilden samen het Rijk het Energiebesparingsfonds van de grond.

Reageer op dit artikel