nieuws

BAM of Red de Kuip gaat Feyenoord-stadion aanpakken

bouwbreed Premium

BAM of Red de Kuip gaat Feyenoord-stadion aanpakken

BAM of de stichting Red de Kuip gaat stadion De Kuip verbouwen. Dat staat in een advies van de Verkenners Stadionontwikkeling, de zogenoemde Kuip-trojka.

Op 25 april maakt het driemanschap de definitieve keuze namens club en supporters bekend. Beide plannen gaan uit van het (grotendeels) behouden van het oude stadion. Het plan van Red de Kuip kost 206 miljoen euro. Het plan van BAM zou circa 196 miljoen euro kosten.

Zeven partijen maakten plannen gemaakt voor het grootschalig renoveren van stadion De Kuip. De door Besix gesteunde stichting Red de Kuip, BAM en Volker Wessels kwalificeerden zich eerder dit jaar voor de volgende ronde.

Volker Wessels lijkt nu te zijn afgevallen. De bouwer uit Amersfoort zou het stadion eigenlijk gaan bouwen. Zomer vorig jaar stemde de Rotterdamse gemeenteraad echter tegen de benodigde gemeentelijke garantstelling van circa 165 miljoen euro. Daardoor ging het plan voor een nieuw stadion op Sportcomplex Varkenoord niet door.

Reageer op dit artikel