nieuws

BAM en Dura Vermeer laten Westfrisiaweg aan Heijmans

bouwbreed Premium

BAM en Dura Vermeer zien af van hoger beroep in de Westfrisiazaak, bevestigen beide ondernemingen aan Cobouw.

Deze beslissing betekent dat de provincie Noord-Holland definitief de zogenoemde pre-awardfase kan doorzetten met Heijmans. Het betreft een contract ter waarde van 206 miljoen euro. Harde voorwaarde is dat de weg tussen Alkmaar en Enkhuizen uiterlijk tweede helft 2017 klaar is. Heijmans heeft de provincie beloofd die einddatum te halen, ondanks vertragende rechtszaken rond de gunning.

Na een relatief vlotte start van de aanbesteding via best value procurement in het afgelopen najaar, ontaardde de procedure in een juridisch gevecht. BAM, Heijmans en Dura Vermeer probeerden via de rechter de opdracht binnen te slepen, nadat Noord-Holland afgelopen najaar eerst BAM en enkele weken later Heijmans als preferred bidderhad aangewezen. De provincie ging overstag nadat de bouwer uit Rosmalen had gedreigd met een kort geding.

Het rommelige begin vormde voor de rechter geen aanleiding de hele procedure ongeldig te verklaren. De rechter wees vorige maand de claim van BAM af en verklaarde de klacht van Dura Vermeer niet-ontvankelijk. Beide konden nog hoger beroep aantekenen, maar zien daarvan af.

Reageer op dit artikel