nieuws

Baksteenkampioen krijgt Zilveren Troffel

bouwbreed

Baksteenkampioen krijgt Zilveren Troffel

Winnaar van het 62e Nationale Kampioenschap Metselen is de 15-jarige Wieger van den Broek uit Barneveld geworden. De leerling van het Van Lodenstein College in Hoevelaken kreeg zijn Zilveren troffel uitgereikt door Han Noten, burgemeester van Dalfsen, de gemeente waar de finale plaatsvond.

Als zoon van een baksteenfabrikant verklaarde Noten als geen ander het belang in te zien van goed (metsel)vakmanschap. OCW-minister Jet Bussemaker maakte in een videoboodschap duidelijk er precies zo over denken. Landelijk winnaar van het 12e NK Voegen werd Sil ten Brinke uit Varsseveld. Hij ontving de Zilveren Voegspijker.

Bijzonder bij deze finale was dat voor het eerst ook een vrouwelijke metselleerling meedeed. Het kampioenschap is een initiatief van branchevereniging KNB (Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek).

Reageer op dit artikel