nieuws

‘Alle betrokkenen bij het project binnenboord gehouden’

bouwbreed Premium

De duurdere woningbouw komt nog maar moeizaam van de grond, maar de markt voor duurdere recreatiewoningen lijkt minder last te hebben van de laagconjunctuur. Maar bij de uitbreiding van vakantieparken moet met veel factoren rekening worden gehouden. “Mensen willen nu eenmaal geen vakantie vieren in een bouwput.”

Project: 22 luxe recreatiewoningen Waterpark Sneekermeer

Opdrachtgever: Private eigenaren

Ontwerp: Landal

Aannemer: Bouwbedrijf Lont

Bouwtijd: 7 a 8 maanden

Bouwsom:3 miljoen euro

kant-en-klaarWaterpark Sneekermeer

De helft van de woningen is inmiddels opgeleverd. De rest volgt de komende week. “Het zijn relatief grote woningen, met kwalitatief hoogwaardige detaillering in hout en stucwerk. Er was ook haast bij, dus we hebben met een Lean-planning gezorgd dat iedereen kon meedoen in een strak schema.”

De vakantiewoningen zijn echt gebouwd voor waterliefhebbers, met aangebouwde steigers, direct aan het Sneekermeer. “Het is een prachtige locatie, en het zijn echt luxe woningen. Lastig was dat de onderverdieping bijna anderhalve meter onder maaiveld in het werk moest worden gestort, zo dicht bij het water. Het was dus cruciaal om veel tijd en aandacht aan die constructie te besteden.”

Andere lastige factor was dat de vakantievierders elders op het park geen last mochten hebben van de bouwwerkzaamheden. “Niemand wil vakantie vieren in een bouwput, dus wij zorgden dat er op de wisseldagen, maandag en vrijdag, geen bouwverkeer door het park reed, en dat de keten en het bouwmaterieel in de weekenden buiten de parkgrenzen stonden. Ook met heiwerk en betonstorten is daarmee rekening gehouden. Je moet alle betrokkenen bij de werkzaamheden nu eenmaal binnenboord houden. Dus van ons vraagt dat een goede planning. En vooral netjes werken.”

projectgegevens

Reageer op dit artikel