nieuws

Aannemersfederatie ziet private bouwtoets als tussenstap

bouwbreed

Aannemersfederatie ziet private bouwtoets als tussenstap

Een methode ontwikkelen waarmee bedrijven zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen en borgen dat hun werk aan de wettelijke eisen voldoet. Dat is wat de Aannemersfederatie (AFNL) wil.

De stelselherziening kwaliteitsborging is wat de AFNL betreft niets anders dan een tussenstap tussen publiek bouwtoezicht en eigen verantwoordelijkheid. Daar heeft de branche-organisatie een praktische reden voor: in het bestaande stelsel betalen de grote projecten mee aan de kosten van de toetsing van kleine projecten via de bouwleges. “Daar kun je iets van vinden, maar het leidt er wel toe dat de legeskosten van kleine projecten in verhouding zijn met de aanneemsommen. Dat zal veranderen als toetsing en toezicht privaat moeten worden geregeld”, aldus de AFNL.

Reageer op dit artikel