nieuws

‘Aannemer verantwoordelijk voor materiaalgebruik in zwembad’

bouwbreed Premium

‘Aannemer verantwoordelijk voor materiaalgebruik in zwembad’

Bouwers van en installateurs in zwembaden moeten zelf een inventarisatie maken van de materialen die zij in de zwembad-atmosfeer toepassen.

Zij hebben de kennis en de deskundigheid in huis over de materialen op een bepaalde plek veilig of onveilig zijn, en ze zijn hier ook verantwoordelijk voor. Niet de eigenaren of de exploitanten van het zwembad.

Dat vindt Jan Heselmans, materiaalkundige en eigenaar van adviesbureau Corrodium in Hoofddorp. Hij zegt het met grote stelligheid: “Zo’n ongeluk als in Tilburg in 2011, waarbij een baby overleed na geraakt te zijn door een vallende geluidsbox, kan vandaag zo weer gebeuren. Maar het lijkt wel of niemand zich echt interesseert voor het onderwerp.” Heselmans werkt in internationaal verband aan een standaard voor materiaaltoepassing en inspectie in zwembaden.

Reageer op dit artikel