nieuws

Aanbestedingswet grotendeels geslaagd

bouwbreed

Aanbestedingswet grotendeels geslaagd

De Aanbestedingswet lijkt grotendeels geslaagd in zijn opzet. Aanbestedende diensten denken vooraf beter na over het inkoopproces, er zijn uniformere regels en er is meer concurrentie.

Maar de wet, vandaag precies een jaar oud, kent ook een keerzijde: het ontbreken van zicht op onderhands aanbesteden.

Toch is de conclusie uit een a-selecte steekproef van Cobouw onder deskundigen aan opdrachtgevers- en opdrachtnemerszijde, dat de wet grotendeels in zijn opzet geslaagd lijkt. Zo heeft de meest voordelige inschrijving een grote vlucht genomen en ook de verplichte proportionaliteitsgids zorgt voor consequente toepassing van de regels. Het logische gevolg is dat positief is gereageerd op de stelling dat meer lijn is gekomen in de aanbestedingsregels en klachten eenvoudiger worden afgehandeld.

Reageer op dit artikel