nieuws

Zelfstandigen Bouw sleept verzekeraars voor de rechter

bouwbreed Premium

Zelfstandigen Bouw sleept verzekeraars voor de rechter

Zelfstandigen Bouw (ZBo) sleept de verzekeraars voor rechter in een poging de tussentijdse verhoging van de premies van de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van tafel te krijgen.

Volgens ZBo-voorzitter Charles Verhoef hebben sommige verzekeraars de premies voor zzp’ers met wel tientallen procenten verhoogd. “En ze waren al torenhoog”, zegt hij. “Het regent momenteel klachten van onze leden. Ze kunnen de premie niet meer opbrengen.”

Verzekeraars zijn overgegaan tot een tussentijdse premieverhoging omdat ze in de praktijk meer moeten uitkeren dan bij het vaststellen van de premies was ingeschat. “Maar ik heb geen cijfers gezien waaruit blijkt dat het aantal arbeidsongeschikte zzp’ers fors is toegenomen”, werpt Verhoef tegen.

Reageer op dit artikel