nieuws

Wereldhave geeft zijn winkelcentra een grote beurt

bouwbreed

Voor de vernieuwing van winkelcentra in Nederland trekt Wereldhave 60 miljoen euro uit, meldt de vastgoedbelegger in zijn jaarverslag.

Verder staat de komende vier jaar een investering gepland van 30 miljoen euro in regulier onderhoud en kwaliteitsverbeterende maatregelen voor alle Nederlandse winkelcentra.

Voor het renovatieprogramma is ook vier jaar uitgetrokken. De plannen betreffen zowel uitbreidingen als een nieuwe inrichting, verbetering van de afwerking en de aanleg van geïntegreerde horecafuncties.

In 2013 is begonnen met de aanpak van centra in Purmerend, Maassluis en Roosendaal. In totaal gaan zes winkelcentra grondig onder het mes.

De waarde van de Nederlandse portefeuille bedroeg eind 2013 477 miljoen euro. De focus ligt op ‘middelgrote winkelcentra die dominant zijn in hun verzorgingsgebied’. Van de in totaal negen Nederlandse winkelcentra krijgen er zes een grote opknapbeurt.

De internationale portefeuille is grondig herschikt. De focus ligt vanaf nu op winkelcentra in Finland, Nederland en België en kantoren in Parijs.

Reageer op dit artikel