nieuws

VVD tegen gemeenten: Het feest is afgelopen

bouwbreed Premium

VVD tegen gemeenten: Het feest is afgelopen

Gemeenten moeten nu eindelijk eens hun verliezen op grondprijzen incasseren, vindt VVD’er Roald van der Linde. “Het feest is afgelopen.”

De Tweede Kamer gaat vanavond in debat met minister Blok over de aanbevelingen van de parlementaire commissie huizenprijzen. Die commissie kwam de afgelopen zomer met tal van adviezen om toekomstige problemen op de woningmarkt te voorkomen. Zo zou het Rijk moeten sturen op bouwproductiecijfers. Minister Blok (wonen) is dat niet van plan en legde afgelopen herfst meerdere adviezen naast zich neer. Het CDA vindt die opstelling van Blok “te kort door de bocht” en zal vanavond aandacht vragen voor betaalbare woningen en de restschuldproblematiek.

De VVD is wel te spreken over de woningmarktmaatregelen van het kabinet. “De volgende stap is dat gemeenten nu iets gaan doen aan de schaarste aan grond. Het is belangrijk dat ze afschrijvingen op grond gaan nemen”, zegt VVD’er Roald van der Linde. De VVD vindt eigenlijk dat gemeenten helemaal geen grondbedrijf moeten hebben. Een verbod op grondbedrijven gaat hem echter weer te ver: “Dat zeg ik niet. Ik zeg: het feest is afgelopen. Gemeenten wilden met hun grondbedrijven ondernemertje spelen. Doe dat nu dan ook. Neem uw verlies.”

Volg het debat over de aanbevelingen van de commissie huizenprijzen vanaf 18:30 uur via twitter (@CobouwPolitiek)

Lees de kamerbrief met de reactie op het rapport “Kosten Koper” van de Tijdelijke Commissie Huizenprijzen

Reageer op dit artikel