nieuws

Volkswagen in energievoorziening

bouwbreed

Volkswagen in energievoorziening

Volkswagen gaat in de energievoorziening. De autofabrikant heeft een warmte-krachtkoppelaar ontwikkeld met een gezamenlijk vermogen van 50 kilowatt.

De Duitse energieleverancier Lichtblick heeft in eigen land inmiddels ruim 1500 van deze toestellen geïnstalleerd. In het toestel zit een speciale viercilinder 2-liter Ecobluemotor van Volkswagen. De motor draait op aardgas en drijft met 1500 toeren per minuut een generator aan. “De warmte die daarbij vrijkomt brengt tapwater op temperatuur”, zegt Marcel Hachemer van Multicon-diensten uit Opmeer. “Dat wordt opgeslagen in een voorraadvat zoals dat ook bij zonneboilers wordt gebruikt.” Hij schat het rendement van de thuiscentrale op 104 procent.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels