nieuws

Vestia wil vanaf volgend jaar meer gaan renoveren

bouwbreed Premium

Vestia wil vanaf volgend jaar meer gaan renoveren

Vestia wil vanaf 2015 meer gaan investeren in het bestaande woningbezit. Nu ligt het investeringsniveau nog op zo’n 24 miljoen euro per jaar. Dat moet straks tussen de 60 en 100 miljoen worden, meldt de Rotterdamse woningcorporatie.

Door meer te renoveren, kunnen de onderhoudskosten met 5 procent omlaag. De bedrijfslasten gaan in de periode 2016-2018 met nog eens 15 procent naar beneden. 90 van de huidige 950 fte’s verdwijnen uiterlijk eind 2015.

De personeelsomvang krimpt met het woningbezit mee. Vestia wil 30.000 woningen verkopen. Studentenhuisvesting, zorgvastgoed en losstaande bedrijfspanden en maatschappelijk vastgoed passen niet meer in de plannen.

Reageer op dit artikel