nieuws

Vernieuwde zadeldakkoepel oogt meer als een eenheid

bouwbreed

Vlakkelichtkoepel.nl stelt de nieuwste variant voor van zijn zadeldakkoepel. Anders dan de vorige uitvoering oogt dit model volgens fabrikant Heruvent uit Cuijk meer als een eenheid.

Van onze redactie techniek

“De eerste uitvoering bestond uit twee aparte vlakke lichtkoepels die met de hoge zijde schuin tegen elkaar waren gezet”, zegt Erik Ruijs van het Cuijkse bedrijf. Bij de verbeterde variant valt het volgens hem minder op dat die uit twee delen bestaat. “De onderkant is zodanig afgewerkt met een koker dat je van onder af geen obstructie ziet.” Met de zadeldakvorm zijn lichtkoepels te maken met een oppervlak tot 4 vierkante meter. De fabrikant levert glas en opstand in één geheel. SKG kent aan het product een inbraakwerendheid toe volgens klasse 2. De vlakkelichtkoepel wordt compleet geassembleerd aangeleverd. Eenmaal vastgeschroefd en ingeplakt is het volgens Ruijs vrijwel ondoenlijk om via de vlakkelichtkoepel een pand te betreden. Het glas is compleet geïntegreerd met de opstand.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels