nieuws

Uitvoering nieuw bouwstelsel ‘chaotisch’

bouwbreed Premium

Het uitwerken van de nieuwe regels voor bouwkwaliteit verloopt uitermate chaotisch. Die waarschuwing krijgt minister Blok van het Expertisecentrum Regelgeving Bouw (ERB).

Minister Blok wil het bouwtoezicht vanaf volgend jaar gedeeltelijk privatiseren. Uiteindelijk moet er een nieuw privaat stelsel komen, waarin de markt meer verantwoordelijkheid krijgt over het eindproduct. Om het proces in goede banen te leiden, stelde Blok Harry Nieman eind vorig jaar aan als kwartiermaker.

Dat was geen briljante zet, oordeelt Nico Scholten van het ERB. De regie is in zijn ogen volledig zoek. In een open brief aan Nieman, die morgen in Cobouw staat, roept Scholten de kwartiermaker op om snel met alle belanghebbenden om tafel te gaan. “Niemand weet precies wat hij doet”, ligt Scholten in een reactie toe.

Lees hier de open brief van Nico Scholten

Reageer op dit artikel