nieuws

Transitie naar BIM kost tijd

bouwbreed Premium

BIM is volgens de meeste Nederlandse architecten de toekomst voor de bouw, maar de ontwikkeling verloopt trager dan verwacht. Dit schrijft Jan-Paul Schop, directeur en oprichter van USP Marketing Consultancy in zijn bijdrage aan de BIM bijlage.

Een verklaring is volgens Schop dat BIM-gebruikers inhoudelijk steeds beter op de hoogte zijn van wat er allemaal met BIM kan en dat het meer is dan ‘iets met 3D’. “Echt bimmen doe je samen en die nieuwe manier van samenwerken is niet zo snel geïmplementeerd”, aldus Schop.

De artikelen in de bijlage geven een vooruitblik op de BIM-praktijkdag die op 20 maart plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Behalve Jan-Paul Schop, zal onder andere Monika Chao Duivis, directeur van het Instituut voor Bouwrecht, tijdens de praktijkdag een presentatie geven.

Reageer op dit artikel