nieuws

Topman FGH verzweeg fraude Eurocommerce

bouwbreed

Topman Peter Keur van Rabo-dochter FGH heeft ervoor gezorgd dat Eurocommerce in 2011 twee kredieten van zijn bank ontving, ook al wist hij dat de projectontwikkelaar waarschijnlijk fraudeerde.

Dat meldt het Financieele Dagblad (FD). De krant baseert zich op interne documenten van FGH die ze heeft ingezien. Volgens het FD heeft FGH ook een taxatierapport vervalst en ingebracht bij de kredietcommisie van de Rabobank, die moet instemmen met grote kredieten. Dat er twijfels bestonden over betrouwbaarheid van Eurocommerce, werd voor de moederbank verzwegen.

De projectontwikkelaar ontving eind 2011 een lening van 28 miljoen voor het kantorencomplex Carlton in Almere. Keur had toen al sterke vermoedens dat Eurocommerce valse huurcontracten had gepresenteerd om de lening los te krijgen.

Reageer op dit artikel