nieuws

Steden essentieel voor behalen klimaatdoelen

bouwbreed

De Europese Unie en de lidstaten moeten gemeenten en regio’s binnen boord halen om hun klimaatdoelstellingen voor 2030 te behalen. Dat schrijven zes organisaties waaronder netwerkorganisatie Energy Cities in een open brief. De organisaties wijzen erop dat het zogenoemde convenant van burgemeesters heeft aangetoond dat lokale initiatieven beter van de grond komen dan centralistisch gestuurde […]

De Europese Unie en de lidstaten moeten gemeenten en regio’s binnen boord halen om hun klimaatdoelstellingen voor 2030 te behalen. Dat schrijven zes organisaties waaronder netwerkorganisatie Energy Cities in een open brief. De organisaties wijzen erop dat het zogenoemde convenant van burgemeesters heeft aangetoond dat lokale initiatieven beter van de grond komen dan centralistisch gestuurde projecten. Bovendien is het zeer onverstandig, zo vinden zij, om 5500 gemeenten met in totaal meer dan 18 miljoen inwoners in de EU te negeren. Niet alleen in ons land zijn lagere overheden al veel verder dan centrale overheden.

Reageer op dit artikel