nieuws

Serious gaming kan betonschade beperken

bouwbreed

Serious gaming kan betonschade beperken

Beton is een complex materiaal en schade is moeilijk te voorspellen. Maar als de constructeur, uitvoerder en betontechnoloog modellen gaan gebruiken om het proces te simuleren kan schade worden voorkomen.

“Modellen brengen de disciplines bij elkaar.” Dat zei Klaas van Breugel, hoogleraar aan de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de TU Delft op een studiemiddag over betonschade, gehouden door de Betonvereniging in Hotel Figi in Zeist. “Constructeur, betontechnoloog en uitvoerder moeten het samen doen, niet af en toe vrijblijvend, maar permanent”, aldus Van Breugel. Zijn vakgebied is materiaal en milieu in de bouw en infra. “Ik verwacht veel van serious gaming (spellen waarmee de werkelijkheid kan worden gesimuleerd -red.).

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel