nieuws

Schagen claimt miljoenen bij failliet Mulder Obdam

bouwbreed

De gemeente Schagen heeft een miljoenenclaim ingediend bij de curator van het failliete Mulder Obdam Ontwikkeling. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. De ontwikkelaar zou voor in totaal 4,7 miljoen euro aan bouwlocaties van de gemeente aannemen. Door het faillissement van het bedrijf kon de aankoop van een deel van de grond echter niet worden geëffectueerd. […]

De gemeente Schagen heeft een miljoenenclaim ingediend bij de curator van het failliete Mulder Obdam Ontwikkeling. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

De ontwikkelaar zou voor in totaal 4,7 miljoen euro aan bouwlocaties van de gemeente aannemen. Door het faillissement van het bedrijf kon de aankoop van een deel van de grond echter niet worden geëffectueerd. Schagen is nog altijd eigenaar van de gronden, die op dit moment veel minder waard zijn dan de 4,7 miljoen euro waarvoor ze in eerste instantie verkocht zijn. De gemeente loopt naar schatting circa 2,3 miljoen euro mis. De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over de manier van afwikkeling van de kwestie.

Reageer op dit artikel