nieuws

Rijnlandroute wordt aangepast

bouwbreed

De Rijnlandroute krijgt onder Voorschoten een boortunnel met een lengte van 2,56 kilometer. Dat is 280 meter langer dan in de oorspronkelijke plannen. De provincie Zuid-Holland maakt dat bekend. De Rijnlandroute is de nieuwe provinciale wegverbinding tussen het kustgebied van Katwijk en de A4 bij Leiden. Door de tunnel langer te maken, wordt de stabiliteit […]

De Rijnlandroute krijgt onder Voorschoten een boortunnel met een lengte van 2,56 kilometer. Dat is 280 meter langer dan in de oorspronkelijke plannen. De provincie Zuid-Holland maakt dat bekend. De Rijnlandroute is de nieuwe provinciale wegverbinding tussen het kustgebied van Katwijk en de A4 bij Leiden. Door de tunnel langer te maken, wordt de stabiliteit ervan verbeterd. Nabij Katwijk krijgt de weg een verdiepte ligging. De langere tunnel en de verdiepte tunnel moeten zorgen voor minder geluidsoverlast. Geluidsschermen, stil asfalt en en aarden wallen moeten hieraan bijdragen. Verder krijgt de tunnel een verhoogde tunnelwand en lage aarden wallen. Om ruimte te sparen wordt de wegas van de A4 een stuk verschoven.

Reageer op dit artikel