nieuws

Renovatie B30 prooi voor Facilicom

bouwbreed

Facilicom heeft het dbfmo-contract voor de renovatie van B30, het voormalige ministerie van Economische Zaken aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag, in de wacht gesleept.

Dat maakte het moederbedrijf van Breijer Bouw en Installatie gisteren bekend, zonder financiële details prijs te geven.

Het is voor de tweede keer dat Facilicom een groot pps-contract wint. In 2008 kreeg de onderneming de nieuwbouw van het Belastingkantoor in Doetinchem gegund. Dat was bijzonder, omdat het destijds de eerste keer was dat een complex publiek-privaat samenwerkingsproject vergeven werd aan één enkel bedrijf.

Facilicom-topman Hans Gennissen: ”Wij zijn bijzonder trots op het feit dat wij nu wederom een, voor Nederland, uniek pps-project gegund hebben gekregen.”

B30 zal worden omgebouwd tot hét kenniscentrum van de rijksoverheid. Vanaf 2016 zal het 21.000 vierkante meter tellende gebouw onderdak bieden aan het Centraal Planbureau, het Sociaal en Cultureel Planbureau, het Planbureau voor de Leefomgeving, het College Bescherming Persoonsgegevens en de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur.

KAAN Architecten tekende voor het winnende ontwerp, dat gekenmerkt wordt door een gemeenschappelijke begane grond als ‘openbare ruimte’ tussen stad, bos en tuinen.

Na de ingebruikname zal het monumentale pand dertig jaar lang door Facilicom worden onderhouden en beheerd.

Reageer op dit artikel