nieuws

Rechter buigt zich over gunning Thialf

bouwbreed Premium

Rechter buigt zich over gunning Thialf

De kortgedingrechter in Leeuwarden buigt zich vandaag over de voorlopige gunning van de verbouw van stadion Thialf aan Ballast Nedam en Zwarts & Jansma Architecten. Drie afvallers eisen dat de beoordelingscommissie hun plannen opnieuw bekijkt.

De aanpak van het schaatsstadion in Heerenveen werd december vorig jaar voorlopig gegund. Niet veel later tekenden de consortia protest aan die als tweede (Dijkstra Draisma en Jorritsma), derde (Volker Wessels) en vierde (Van Wijnen en Friso Bouwgroep) eindigden. De bouwers en hun advocaten willen niet kwijt wat hun aanmerkingen zijn. Wel is duidelijk dat de bezwaarmakers zich niet kunnen vinden in de manier waarop de door opdrachtgever Thialf OG ingestelde beoordelingscommissie hun inschrijvingen heeft getoetst.

Voor het Nieuwe Thialf wordt door de provincie vijftig miljoen euro uitgetrokken. De totale investeringkosten worden geraamd op 81 miljoen euro. Doel is om het nieuwe stadion voor het seizoen 2016/2017 op te leveren. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat Ballast Nedam direct na de afsluiting van het huidige winterseizoen start met de werkzaamheden.

Reageer op dit artikel