nieuws

Puin hergebruikt onder parkeerplaats

bouwbreed Premium

Puin hergebruikt onder parkeerplaats

Tegen de achtergrond van het kleurrijke nieuwe complex van de Isala Klinieken in Zwolle, een ontwerp van Alberts & Van Huut, sloopt Beelen een gedeelte van het oude ziekenhuis.

Het daarbij vrijkomende puin gebruikt BAM Wegen grotendeels voor de aanleg van een terrein met in totaal 750 parkeerplaatsen. Hierdoor hoeft het puin niet te worden afgevoerd, hetgeen een flinke hoeveelheid CO2-uitstoot scheelt. Met een laag van een halve meter grove fractie puin onder de bestrating is het parkeerterrein waterpasseerbaar. Hiervoor dekt BAM de puinlaag af met 5 centimeter Noors split. Om het water gemakkelijk te laten afvoeren, gebruikt BAM straatstenen met nokjes aan de zijkanten. Deze doen dienst als afstandhouders, zodat de voegen open blijven.

Ondertussen gaat ook het werk aan de nieuwbouw van het ziekenhuis door. Op de voorgrond is Hylkema Funderingstechniek in opdracht van BAM Utiliteitsbouw bezig met heiwerkzaamheden voor een nieuw dagbehandelingscentrum.

Reageer op dit artikel