nieuws

PontMeyer ziet omzet en kosten dalen

bouwbreed

PontMeyer zag de omzet het afgelopen jaar met 5,1 procent dalen tot 263,8 miljoen euro. Onder de streep resteert een nettoresultaat van 0,1 miljoen euro. Vorig jaar kwam het nettoresultaat van de leverancier van hout en bouwmaterialen nog op -2,7 miljoen euro uit.

PontMeyer zag het kostenniveau in 2013 met 7,4 procent dalen tot 5,4 miljoen, blijkt uit het gisteren gepubliceerde jaarbericht. Het concern spreekt mede daarom van een “tevredenstellend” resultaat. Volgens topman Anne Schouten zit de pijn vooral in de bouwactiviteiten. Die zijn voor het vijfde achtereenvolgende jaar gedaald. “In het laatste kwartaal van 2013 trad echter enig herstel van de vraag op”, stelt de bestuursvoorzitter. “Onze omzet is afgenomen, maar minder in vergelijking tot de afgelopen jaren.”

Reageer op dit artikel