nieuws

Plannen Blok voor ander bouwstelsel op losse schroeven

bouwbreed

Het plan van minister Blok om het systeem van bouwtoezicht te privatiseren, stuit op forse kritiek van gemeenten en toezichthouders.

Als het aan de minister ligt, mogen ontwikkelaars vanaf volgend jaar kiezen wie het bouwtoezicht uitvoert: een marktpartij of, zoals nu gebruikelijk is, de gemeente. Onverstandig, vindt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). In een brief aan de minister schrijft de VNG dat hij hiermee “een chaotische situatie creëert”. Net zoals de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland vreest de VNG voor inkomstenderving en financiële problemen als inkomsten wegvallen. “Dat is niet ons probleem”, reageren Bouwend Nederland en de vereniging van projectontwikkelaars Neprom.

Reageer op dit artikel