nieuws

Nog even toegankelijk voor mensen

bouwbreed

Nog even toegankelijk voor mensen

Nu nog is het een komen en gaan van mensen op de kranen die Cargotec neerzet op de diepzeekade van APM Terminals op Maasvlakte 2. Tijdens de bouw- en testfase zijn technici noodzakelijk.

Maar het is de bedoeling dat de kranen in de loop van dit jaar onbemand containers gaan laden en lossen van de grootste categorie zeeschepen. De kranen, bijna net zo hoog als de Erasmusbrug, zijn vanaf dat moment verboden terrein voor mensen. Ze schieten namelijk met zulke hoge snelheden over de kades dat machinisten op die hoogtes onherroeplijk duizelig zouden worden. Daarom worden de Cargotec-kranen bediend vanuit de centrale controleruimte die verrijst op het nieuwe haventerrein. In november dit jaar wordt de terminal in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel