nieuws

‘Nog altijd onderbetaling van bouwvakkers A4’

bouwbreed

Een groep Spaanse bouwvakkers die werkt aan de A4 bij Schiedam wordt nog steeds onderbetaald en geïntimideerd door de Duitse detacheerder Rugovac. Dat zegt FNV Bouw. De vakbond vindt bovendien dat het door Heijmans, Volker Wessels en Boskalis (A4all) ingestelde KPMG-onderzoek naar onderbetaling veel te lang op zich laat wachten. Rugovac zou zijn werknemers ook […]

Een groep Spaanse bouwvakkers die werkt aan de A4 bij Schiedam wordt nog steeds onderbetaald en geïntimideerd door de Duitse detacheerder Rugovac. Dat zegt FNV Bouw. De vakbond vindt bovendien dat het door Heijmans, Volker Wessels en Boskalis (A4all) ingestelde KPMG-onderzoek naar onderbetaling veel te lang op zich laat wachten. Rugovac zou zijn werknemers ook vertellen dat zij bij ziekte niet betaald krijgen.

Het consortium benadrukt dat het onderzoek tijd vergt. “We zitten er bovenop”, zegt woordvoerder Lonneke Wijnhoven namens A4all. De hoofdaannemer zegt steekproefsgewijs te controleren of de betaling van de werknemers op orde is.

Reageer op dit artikel