nieuws

‘Minder sancties bij beter energielabel’

bouwbreed Premium

Minister Blok moet van het omstreden energielabel een succesverhaal proberen te maken. Dat advies krijgt de minister van Michel Baars, bedrijfsdirecteur van Search Ingenieursbureau.

Per 1 juli gelden sancties als een energielabel ontbreekt bij een vastgoedtransactie. Minister Blok maakt binnenkort bekend om welke sancties het gaat. Baars vindt dat Blok half werk levert en stoort zich aan de manier waarop het kabinet omgaat met het energielabel. “Het feit dat we met sancties moeten komen, zegt genoeg. Het legt de beperkingen van het energielabel bloot. Als iedereen de meerwaarde ervan had ingezien, waren sancties niet nodig geweest.”

Blok moet zich inspannen voor een beter energielabel, vindt Baars. “Dat zou sancties overbodig maken.” Search ontwikkelde twee jaar geleden een label voor de retailbranche en onderzocht 3500 winkels. Uit dat onderzoek blijkt dat per vierkante meter winkel gemiddeld 35 euro te besparen valt. Baars wil dit zogeheten duolabel nu met de markt delen.

Reageer op dit artikel