nieuws

Inval van FIOD bij Habets Bouwgroep

bouwbreed

De FIOD heeft in het kader van een onderzoek naar fraude van twee oud-bestuurders van corporatie Vitaal Wonen gistermorgen huiszoekingen gedaan in vijf panden in Limburg, waaronder het kantoor van bouwgroep Habets in Nuth. Het betreft een onderzoek naar oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen en corruptie. De oud-bestuurders worden ervan verdacht dat zij tussen 2006 […]

De FIOD heeft in het kader van een onderzoek naar fraude van twee oud-bestuurders van corporatie Vitaal Wonen gistermorgen huiszoekingen gedaan in vijf panden in Limburg, waaronder het kantoor van bouwgroep Habets in Nuth. Het betreft een onderzoek naar oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen en corruptie.

De oud-bestuurders worden ervan verdacht dat zij tussen 2006 en 2012 privé-kosten in rekening hebben gebracht en zichzelf ten koste van de stichting hebben verrijkt. Het gaat vermoedelijk om honderdduizenden euro’s.

Een van de verdachten is oud-directeur Noël Philippen die begin vorig jaar is ontslagen bij de woningcorporatie toen de fraude uitkwam. Hij zou zich ook hebben verrijkt via vastgoedtransactie van Vitaal Wonen met Habets Bouwgroep.

“We hebben niets te verbergen”, reageert het bedrijf. “De FIOD vertelde ons dat we geen verdachte zijn maar alleen getuige. Maar het is niet leuk. Je schrikt je rot.”

Reageer op dit artikel