nieuws

Inval Fiod bij Habets Bouwgroep

bouwbreed

Inval Fiod bij  Habets Bouwgroep

De FIOD heeft in het kader van een onderzoek naar fraude van twee oud-bestuurders van corporatie Vitaal Wonen vanmorgen huiszoekingen gedaan in vijf panden in Limburg, waaronder het kantoor van bouwgroep Habets in Nuth.

Het betreft een onderzoek naar oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen en corruptie. De oud-bestuurders worden ervan verdacht dat zij tussen 2006 en 2012 privé-kosten in rekening hebben gebracht en zichzelf ten koste van de stichting hebben verrijkt. Het gaat vermoedelijk om honderdduizenden euro’s.

Een van de verdachten is oud-directeur Noël Philippen die begin vorig jaar is ontslagen bij de woningcorporatie toen de fraude uitkwam. Hij zou zich ook hebben verrijkt via vastgoedtransactie van Vitaal Wonen met Habets Bouwgroep.

Reageer op dit artikel