nieuws

Imtech fors in rode cijfers

bouwbreed Premium

Imtech fors in rode cijfers

Imtech boekte het afgelopen jaar een nettoverlies van 697 miljoen euro. De omzet van de technisch dienstverlener daalde van 5,4 miljard naar 4,9 miljard euro.

Dat blijft uit de jaarcijfers die het concern uit Gouda vandaag bekendmaakte. Het operationele resultaat (ebit) kwam uit op min 549 miljoen euro, tegen een verlies van 175 miljoen euro een jaar eerder.

Het bedrijf maakt bovendien melding van misstanden bij zijn dochteronderneming Fritz & Macziol. Uit eigen onderzoek van Imtech blijkt dat bij het Zwitserse bedrijf ”niet-zakelijke relaties” zijn ontstaan tussen het management en ambtenaren. Omdat het onderzoek nog niet is afgerond kunnen definitieve conclusies volgens het bedrijf nog niet worden getrokken. Imtech ziet zich wel genoodzaakt Fritz & Macziol te reorganiseren.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over Imtech

Reageer op dit artikel