nieuws

Imtech blijft in Benelux geloven

bouwbreed

Imtech zag het aantal nieuwe orders van zijn bedrijven in de Benelux het afgelopen jaar met 127,5 miljoen euro teruglopen. Voor topman Gerard van de Aast is er echter geen reden tot paniek. “Ik ben over de Nederlandse markt helemaal niet pessimistisch.”

De omzet van de technisch dienstverlener in Nederland, België en Luxemburg liep in een jaar tijd met ruim 80 miljoen terug tot 683 miljoen euro. Onder de streep resteerde een bedrijfsresultaat (ebitda) van -63,4 miljoen euro. Van de Aast: “Elders is misschien meer werk, maar hier kunnen we opdrachten binnenhalen zonder de laagste prijs te rekenen.” De topman is dan ook blij dat steeds vaker wordt gegund op basis van kwaliteitscriteria (emvi).

De bestuursvoorzitter erkent wel dat met name Imtechs gebouwendivisie in de Benelux het moeilijk heeft. “Wij passen ons aan, zoeken naar alternatieven. Zo werken onze mensen van de gebouwendivisie op dit moment ook aan de afbouw van de Noord-Zuidlijn. Zo blijven ze aan het werk.”

> Pagina 5: interview met gerard van de aast

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels